Η κρίση με το ιστιοφόρο Estelle και την επιβίβαση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, κλιμακώθηκε χθες, αλλά στην πραγματικότητα έχει ξεκινήσει από το βράδυ της Δευτέρας.
Το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, βρισκόταν στη Μεγάλη Βρετάνια, για την εκδήλωση του International Herald Tribune. Μαζί του και οι υπουργοί Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.
Λίγο μετά τις 21.00 , ο Παναγιωτόπουλος δέχτηκε τηλεφώνημα από τον επικεφαλής της γενικής γραμματείας της Κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο. Τον ενημέρωσε ότι ελληνικό μισθωμένο σκάφος βρίσκεται στο Καστέλι της Κρήτης, έτοιμο να αποπλεύσει για τη Γάζα , μεταφέροντας και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, ο οποίος με τη σειρά του επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Μπαλτάκο. Αμέσως μετά έδωσε εντολή στον Παναγιωτόπουλο να μεταβεί στο ΥΕΘΑ και στον Δένδια να πάει στο γραφείο του Τ.Μπαλτάκου στη Βουλή.
Το σχέδιο που καταστρώθηκε στα γρήγορα είχε δύο στόχους:
•ο πρώτος να μην επιτραπεί σε καμία περίπτωση στο σκάφος Estelle ,το οποίο ήδη παρακολουθείτο , να “δέσει” σε λιμάνι της ελληνικής επικράτειας.
•ο δεύτερος να αποτραπεί οποιοδήποτε σκάφος με ελληνική σημαία να ταξιδέψει προς τη Γάζα.
Για την επίτευξη και των δύο στόχων ενεργοποιήθηκε το Λιμενικό Σώμα.
Στο Καστέλι ο καπετάνιος του σκάφους ενημερώθηκε ότι δεν μπορεί να αποπλεύσει μέχρι νεοτέρας. Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβαν ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ο απόπλους θα απαγορευόταν οριστικά. Γι΄ αυτό και αποβιβάστηκαν χωρίς από κει και πέρα να είναι γνωστό τι έκαναν και πως τελικά βρέθηκαν στο Estelle,το οποίο μέχρι και χθες το μεσημέρι παρέμενε σχεδόν ακινητοποιημένο στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης. Το πιθανότερο είναι ότι έφθασαν εκεί με άλλο ταχύπλοο σκάφος.Το σκάφος που είχαν μισθώσει απέπλευσε το μεσημέρι από το Καστέλι για τη Κω ,παρακολουθούμενο από το Λιμενικό.
Η επιβεβαίωση της πληροφορίας ότι επιβαίνουν στο Estelle, έγινε το μεσημέρι και από εκείνη την ώρα η υπόθεση παρακολουθείται στενά, από την τριάδα Μπαλτάκου-Παναγιωτόπουλου-Δένδια.
onalert-gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου