Η Α.Μέρκελ στηρίζει τον Α.Σαμαρά στην απόφασή του να κλείσει την ΕΡΤ και αυτό έγινε γνωστό από γερμανικής πλευράς με μήνυμα στο twitter του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ (κάτι που βέβαια οφείλεται σε ένα γενικότερο deal που έχει κάνει με τον Α,Σαμαρά και περιλαμβάνει και την συμμετοχή της Γερμανίας στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων...)

Αυτό που μένει να μάθουμε είναι αν αυτή η στήριξη είναι θετικό ή αρνητικό γεγονός ή αρνητική στην ελληνική κοινή γνώμη για τον Α.Σαμαρά, δεδομένης της αντιπάθειας (επιεικώς) που τρέφουν οι Έλληνες πολίτες για την συγκεκριμένη πολιτικό.

Όπως γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, «η κ. Μέρκελ εξέφρασε το σεβασμό της στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και προόδους».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου η Α.Μέρκελ εξέφρασε στον κ. Σαμαρά τη στήριξή της στην προσπάθεια που καταβάλλει το τελευταίο διάστημα προκειμένου να βάλει την χώρα σε "μεταρρυθμιστική τροχιά".

Στελέχη της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ διακινούν σενάρια αλλαγής πρωθυπουργού και νέας κυβέρνησης, αλλά αυτά ανήκουν περισσότερο στην σφαίρα της πολιτικής φαντασίας, παρά στην πραγματικότητα.

Ο Α.Σαμαράς δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία ή εν πάση περιπ΄τωσει η ΝΔ θα μετέχει σε μια τέτοια κυβέρνηση μόνο από την στιγμή που δεν αλλάξει το πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρης Ψαριανός, πρότεινε επισήμως μια τέτοια λύση σε συνεδρίαση του ηγετικού οργάνου του κόμματός του, ζητώντας ευθέως να παραμείνει η σημερινή κυβέρνηση συνεργασίας αλλά με άλλον πρωθυπουργό.

Στελέχη της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ παρέπεμπαν στο φθινόπωρο του 2011 όταν ο Γιώργος Παπανδρέου έχασε την πρωθυπουργία και οδηγηθήκαμε στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου χωρίς να στηθούν κάλπες.

Για να καρποφορήσει ωστόσο μια τέτοια λύσης θα πρέπει η πλειοψηφία των «γαλάζιων» βουλευτών να την αποδεχθούν ώστε η χώρα να αποκτήσει νέα κυβέρνηση χωρίς εκλογές. Εάν αρνηθούν να «ρίξουν» τον κ. Σαμαρά, οι κάλπες θα είναι μονόδρομος όπως αναφέρουν βουλευτές των δύο κομμάτων.

Δηλαδή η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ θα καλέσουν τους βουλευτές της ΝΔ να ... "ρίξουν" τον Α.Σαμαρά. Πόσο πιο γελοία προσέγγιση μπορεί να υπάρξει στο θέμα από δύο πολιτικούς "νάνους" της πολιτικής ζωής όπως είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου