EPEISODIA ADONIS GEORGIADIS ATTIKON NOSOKOMEIO - Αδωνις Γεωργιάδης νοσοκομείο Αττικόν. Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής κατά τη διάρκεια επίσκεψης του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο νοσοκομείο Αττικόν με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο λαιμό και ο υπουργός Υγείας. «Θερμή» υποδοχή του επιφύλαξαν οι εργαζόμενοι

"Μια φασιστική μειοψηφία δεν πρόκειται να με κάνει να υποχωρήσω από το να κάνω το καθήκον μου" δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM.
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μέσα σε ένα πλήθος εργαζομένων βρέθηκε το πρωί ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης του επίσκεψης στο νοσοκομείο Αττικόν. Ο κ.Γεωργιάδης έφθασε συνοδευόμενος από άνδρες της προσωπικής του φρουράς ενώ ΜΑΤ ήταν παρατεταγμένα στην είσοδο του νοσηλευτικού ιδρύματος. Εκεί όμως τον περίμεναν οι εργαζόμενοι οι οποίοι φωνάζοντας συνθήματα επιχείρησαν να τον αποτρέψουν από το να εισέλθει στο Αττικόν με συνέπεια όπως υποστηρίζουν συνεργάτες του να τραυματισθεί ελαφρά στο λαιμό.

Εκείνη την ώρα επικράτησε ένταση με αποτέλεσμα οι άνδρες της αστυνομίας να απωθήσουν τους εργαζόμενους και να κατευθύνουν τον υπουργό Υγείας από παράπλευρη είσοδο. Τελικώς ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε σε περιορισμένο κοινό σε πανεπιστημιακούς γιατρούς και διοίκηση στο αμφιθέατρο παρουσία δυο διμοιριών των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο iatropedia-gr ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Αττικόν Μιχάλης Ρίζος: « Τα ματ εισέβαλαν στο χώρο και με τις ασπίδες τους απώθησαν τους εργαζόμενους μακριά από τον υπουργό ο οποίος φυγαδεύτηκε από πίσω πόρτα. Τα ΜΑΤ μπήκαν στο νοσοκομείο παραβιάζοντας ουσιαστικά το πανεπιστημιακό άσυλο».

Πάντως μέρες τώρα το σωματείο των εργαζομένων είχε προαναγγείλει ότι θα πραγματοποιούσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο όταν θα το επισκεπτόταν ο υπουργός Υγείας. Το προσωπικό ζητά να γίνουν άμεσα προσλήψεις και να λυθούν τα χρόνια προβλήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος το οποίο σχεδόν σε καθημερινή βάση έχει ράντζα στους διαδρόμους.
Την επίθεση,που δέχθηκε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκοκλου από το βήμα της Βουλής.
Αφού χαρακτήρισε «απαράδεκτη και αποκρουστική» την επίθεση,ισχυρίσθηκε πως “βιαιοπράγησαν εναντίον του άτομα ξένα προς το νοσοκομείο, τα οποία φώναζαν εμφυλιοπολεμικά συνθήματα περί Μελιγαλά και χειροδίκησαν εναντίον του».
Καταλήγοντας επισήμανε πως «οι θιασώτες της βίας δεν έχουν θέση στη δημοκρατική μας κοινωνία».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου