​H σειρά (Ελληνικα επεισοδια) Person of Interest (GREEK SUBS) έρχεται στις τηλεοράσεις μας, μέσω του Star, από την Τρίτη 29 Απριλίου και κάθε μέρα στις 21:00. Διαβάστε παρακάτω την επίσημη περίληψη από το κανάλι και δείτε το VIDEO ...

Έτος: 2011-2014
Διάρκεια: 60 λεπτά
Κατηγορία: Αστυνομικές
Πρωταγωνιστές: Τζέιμς Καβίζελ, Ταράτζι Χένσον, Κέβιν Τσάπμαν, Μάικλ Έμερσον
Από τον δημιουργό των μεγάλων τηλεοπτικών επιτυχιών «Fringe», «Lost», «Αlias» και βραβευμένο με ΕΜΜΥ, Τζέι Τζέι Έιμπραμς και τον σεναριογράφο του «Σκοτεινού Ιππότη» Τζόναθαν Νόλαν, μια νέα απρόβλεπτη, αστυνομική σειρά δράσης με πρωταγωνιστή τον Τζιμ Καβίζελ (Τα Πάθη του Χριστού, Η Λεπτή Κόκκινη Γραμμή, Ο Κόμης Μόντε Κρίστο).
Ο ιδιόρρυθμος δισεκατομμυριούχος – ιδιοφυία των κομπιούτερ, Χάρολντ Φιντς, δημιουργεί ένα μηχάνημα για την κυβέρνηση, που έχει σχεδιαστεί για να εντοπίζει τρομοκρατικές ενέργειες πριν ακόμα αυτές συμβούν, μέσω παρακολούθησης ολόκληρου του κόσμο, κάθε κινητού τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κάμερας. Ο Φιντς ανακαλύπτει ότι τελικά το μηχάνημα βλέπει τα πάντα, από πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες μέχρι και τα βίαια εγκλήματα, που αφορούν όμως τους απλούς, καθημερινούς ανθρώπους.
Όταν η κυβέρνηση καταχωρεί τα εγκλήματα ανάμεσα στους πολίτες «άσχετα» με το θέμα της τρομοκρατίας, ο Φιντς αποφασίζει να μην αδιαφορήσει και να κάνει κάτι για αυτό. Έτσι, συνεργάζεται με τον Τζον Ρις, έναν πρώην πράκτορα της CIA, που επίσημα θεωρείται νεκρός. Οι δυο τους ενώνουν την εμπειρία και τη δύναμη τους με στόχο να προλαμβάνουν βίαιες πράξεις. Η δραστηριότητα τους όμως γίνεται αιτία για να τους κυνηγούν η αστυνομία της Νέας Υόρκης, πράκτορες της CIA, ένας «χάκερ», που θέλει πρόσβαση στο μηχάνημα, κυβερνητικοί υπάλληλοι…
Ο 1ος κύκλος έκανε πρεμιέρα στις 22 Σεπτεμβρίου 2011 στις ΗΠΑ, ολοκληρώθηκε στις 17 Μαϊου 2012 και τη σεζόν παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 15 εκατομμύρια τηλεθεατές.
Σύμφωνα με το CBS, η αποδοχή του «πιλότου» της σειράς από το κοινό ήταν «απίστευτη», σημειώνοντας την υψηλότερη τηλεθέαση από οποιονδήποτε «πιλότο» δραματικής σειράς την τελευταία 15ετία. Αυτό ήταν κάτι, που οδήγησε το τηλεοπτικό δίκτυο στην απόφαση να αλλάξει μέρα προβολής στο CSI και από Πέμπτη, που προβαλλόταν επί 10 ολόκληρα χρόνια, να μετακινηθεί στην Τετάρτη, έτσι ώστε να «ανοίξει θέση» για το "Person of Interest".
Το 2012 στα «People's Choice Awards» η σειρά κέρδισε το βραβείο της «καλύτερης τηλεοπτικής δραματικής σειράς».
Η σειρά προβάλλεται σε 46 χώρες.
Έχουν γυριστεί 4 κύκλοι επεισοδίων. Ο 4ος κύκλος προβάλλεται τη φετινή τηλεοπτική σεζόν στις ΗΠΑ.
Η σειρά στηρίζει την κεντρική της ιδέα στα δίκτυα παρακολούθησης και ασφαλείας, που έχουν δημιουργηθεί στις ΗΠΑ, μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου