​Jihadi John 'identified as Mohammed Emwazi' ISIS Γόνος εύπορης οικογένειας ο τζιχαντιστής δήμιος «Τζον»!Ο «Τζιχάντι Τζον», ο δήμιος σε βίντεο αποκεφαλισμών που έχει αναρτήσει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, είναι ο Μοχάμεντ Εμουάζι, ένας Βρετανός γόνος οικογένειας της μεσαίας τάξης ο οποίος μεγάλωσε στο Λονδίνο και αποφοίτησε από κολέγιο με δίπλωμα προγραμματιστή ηλεκτρονικών υπολογιστών, αναφέρει η εφημερίδα «Washington Post».Γόνος εύπορης οικογένειας ο τζιχαντιστής δήμιος «Τζον» - Σε βίντεο που έχουν δημοσιοποιηθεί από το Ισλαμικό Κράτος, ο κουκουλοφόρος μαυροντυμένος τζιχαντιστής, ο οποίος κραδαίνει ένα μαχαίρι και μιλάει με αγγλική προφορά, φαίνεται να έχει εκτελέσει αποκεφαλισμούς ομήρων, περιλαμβανομένων Αμερικανών και Βρετανών.Η «Washington Post» αναφέρει πως ο Εμουάζι πιστεύεται ότι γύρω στο 2012 είχε ταξιδέψει στη Συρία και αργότερα εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος.«Το πραγματικό του όνομα, σύμφωνα με φίλους και άλλους που γνωρίζουν την υπόθεση, είναι Μοχάμεντ Εμουάζι, ένας Βρετανός γόνος ευκατάστατης οικογένειας που μεγάλωσε στο Δυτικό Λονδίνο και αποφοίτησε από κολέγιο με δίπλωμα στον προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών», αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα.

Σε κάθε βίντεο αποκεφαλισμού, είναι ντυμένος στα μαύρα και μια κουκούλα καλύπτει όλο το κεφάλι του εκτός από τα μάτια του και τη ράχη της μύτης του. Κάτω από τον αριστερό χέρι του φοράει μια θήκη πιστολιού.

Η εφημερίδα αναφέρει πως γεννήθηκε στο Κουβέιτ, μεγάλωσε σε μια γειτονιά της μεσαίας τάξης στο Λονδίνο και προσευχόταν περιστασιακά σ' ένα τζαμί στο Γκρίνουιτς του νοτιοανατολικού Λονδίνου.

Η αστυνομία αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

«Δεν πρόκειται να επιβεβαιώσουμε την ταυτότητα ουδενός σ' αυτό το στάδιο ούτε να ενημερώσουμε για την πρόοδο αυτής της αντιτρομοκρατικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε ο διοικητής Ρίτσαρντ Ουόλτον της Αντιτρομοκρατικής Διοίκησης της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Η «Washington Post» αναφέρει πως φίλοι του Εμουάζι, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομασθούν, είπαν πως πιστεύουν ότι η ριζοσπαστικοποίησή του άρχισε έπειτα από ένα σαφάρι στην Τανζανία αφού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο.

Οι ίδιες πηγές είπαν πως ο Εμουάζι και δύο φίλοι του –ένας Γερμανός που ασπάσθηκε το ισλάμ ονόματι Όμαρ και ένας άλλος άνδρας, ο Αμπού Τάλιμπ– δεν πήγαν τελικά στο σαφάρι. Μόλις προσγειώθηκαν στο Νταρ ες Σαλάμ, το Μάιο του 2009, τέθηκαν υπό κράτηση από την αστυνομία και στη συνέχεια απελάθηκαν.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από το Πανεπιστήμιο του Ουέστμινστερ.

Η «Washington Post» αναφέρει πως αξιωματούχοι της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στη Βρετανία έθεσαν υπό κράτηση τον Εμουάζι το 2010, τον υπέβαλαν σε δακτυλοσκόπηση και ερεύνησαν τα υπάρχοντά του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου